Menu
 Kefírová kultúra na 1 l
Sušená kultúra na priame očkovanie 1 litra mlieka. Možnosť viacnásobného preočkovania. Použitie: výroba kefírového mlieka. Čítajte viac

Dlhodobo vypredané

2,26 €

Skladové číslo: 2002009

Popis

Použitie kultúry na výrobu kefírového mlieka:

  • na výrobu použiť surové mlieko, ktoré je nutné tepelne ošetriť pri teplote min. 90 oC s výdržou 2-3 minúty, alebo kúpené trvanlivé mlieko
  • teplotu mlieka vytemperovať na 23-30 oC, obsah sáčku vysypať do 1 litra mlieka, dobre zamiešať
  • kultivovať (nechať stáť bez miešania) pri teplote 23-30 oC (optimum 25 °C) po dobu 16-20 hodín
  • po ukončení kultivácie výrobok uložiť na niekoľko hodín do chladničky, čím sa dosiahne jeho optimálna konzistencia a chuť

Upozornenie: Pred konzumáciou kefírového mlieka oddeliť z neho 2 lyžice, ktoré možno využiť na ďalšie zaočkovanie mlieka. Pri dodržaní hygienických podmienok je možné týmto spôsobom dosiahnuť niekoľkonásobné preočkovanie (5-10 krát). Potom je potrebné opäť použiť originálnu kultúru, aby bolo zaistené správne zaistenie mikroflóry.

Diskusia 0

Žiadne komentáre

Nový komentár

Hodnotenie 0

Hodnotenie produktu

4.41/5

Pridať

Žiadne komentáre

Nová otázka k produktu

Kontrolný kód

i

Nový komentár

Kontrolný kód

i

Predvoľby súkromia
Cookies používame na zlepšenie vašej návštevy tejto webovej stránky, analýzu jej výkonnosti a zhromažďovanie údajov o jej používaní. Na tento účel môžeme použiť nástroje a služby tretích strán a zhromaždené údaje sa môžu preniesť k partnerom v EÚ, USA alebo iných krajinách. Kliknutím na „Prijať všetky cookies“ vyjadrujete svoj súhlas s týmto spracovaním. Nižšie môžete nájsť podrobné informácie alebo upraviť svoje preferencie.

Zásady ochrany osobných údajov

Ukázať podrobnosti
Táto stránka je chránená programom reCAPTCHA a spoločnosťou Google. Platia Pravidlá ochrany osobných údajov a Zmluvné podmienky.
Produkt bol vložený do košíku
Pokračovať v nákupe Objednať