Lisovanie

Lisovanie jabĺk

 

Akonáhle sú jablká nadrvené, môžu byť použité pre ďalšie spracovanie pomocou tradičných balíkovacích lisov na ovocie. Nastrúhané jablká sú striedavo ukladané v sieťkach medzi viacero na sebe uložených platní, a po priložení vrchnej platne sú zhora stlačené piestom. Týmto sa vyvinie dostatočný tlak a šťava steká cez medzery v sieťke kaskádovo na základnú dosku lisu a vyteká vypúšťacím otvorom do zbernej nádoby alebo priamo do džbánku. Mechanizmus je navrhnutý tak, aby zabránil úniku jadierok a pevných častí. Odporúčame použiť pre výrobu muštov práve tento typ balíkovacieho lisu nakoľko umožní dosiahnúť väčšiu výťažnosť. (pre objemnejšiu výrobu sa používaju lisy s vodným tlakom alebo pásové lisy) Akonáhle sú výlisky dostatočne stlačené, povolí sa tlak  piestu, výlisky odstránime, a medzi platne ukladáme ďalšie vrstvy jabĺk. Lisované výlisky možno kompostovať alebo použiť na kŕmenie zvierat. V praxi by sme mali byť schopní urobiť tri alebo viac výliskov za hodinu.
Takto vylisovaná jablková šťava bude prirodzene zakalená, vďaka obsahu veľmi drobných častíc, ktoré veľkou mierou vplývajú na chuť a textúru šťavy, šťava sa v žiadnom prípade nemusí filtrovať. Čerstvá šťava je tak chutná, že sa určite nenájde nikto, kto by ju nepil okamžite. Ak chcete uložiť šťavu na dlhšiu dobu, čítajte ďalej možnosti dlhodobého uchovávania šťavy.

 

Tu nájdete ponuku nášho kompletného vybavenia pre lisovanie ovocia.

 

Pre pokračovanie kliknite na Skladovanie šťavy.

 

 

 

Ochutnajte mušty

od Farmárika :)

Muštáreň a sušiareň ovocia Farmárik

Bolex, s.r.o.

Bolešov 448
018 53 Bolešov
Slovenská republika

info@farmarik.sk
0948 122 561 

 www.bolex.sk

 

  

 

Zariadenia pre

profesionálnych výrobcov

ssl

 

 

Táto stránka používa cookies. Viac info

Prihlásenie