Ako si vyrobiť sirupy

 

Ako vyrobiť ovocné sirupy


Lahodné sirupy z drobného ovocia môžu byť vyrobené v jednom jednoduchom procese pomocou našich parných odšťavovačov, ktoré extrahujú šťavu z ovocia parou.
ODŠŤAVŇOVANIE parou je ideálne pre ríbezle (čierne ríbezle, červené ríbezle a biele ríbezle), pre tvrdé ovocie, ako dule, a plody ako čučoriedky, maliny, ostružiny a bazy. Šetrné varenie pomocou horúcej pary zvyšuje chuť všetkých týchto ovocných sirupov.
Sirupy sa vyrábajú z uvedeného ovocia parením s cukrom. Proces je jednoduchý, rýchly a vôbec nie pracný a špinavý. Jednoducho vložte do kôša pasteru v striedavých vrstvách ovocie a cukor, odčerpajte počiatočnú šťavu cez výtokový kohút a nalejte naspäť na ovocie rovnomerne aby ste rozdistribuovali cukor do šťavy, parte požadovanú dobu, odčerpajte sirupy do horúcich fliaš a uzatvorte skrutkovacími viečkami. Starostlivé teplé stáčanie zachováva sirupy na neurčito, takže si môžete plne vychutnať chuť leta aj uprostred zimy.
Môžete použiť pre všetky druhy ovocných sirupov, tak pre jednotlivé odrody ako aj zmiešané zmesi. Pre naozaj chutné ovocné sirupy by ste mali dodržat vyváženú rovnováhu cukru a kyselín.


Skúste nasledujúce:



Maliny a slivky chutia dobre odparené samostatne.
Černice, moruše, ktoré majú nižší obsah kyselín, môžu chutiť lepšie miešaním s ostrejším ovocím ako ríbezle, baza. Alternatívne môžete pridať podľa chuti dávku kyseliny citrónovej.
Červené ríbezle, ak sú použité na sirupy, sú najlepšie v zmesi s iným ovocím napr. malinami, ktoré zabezpečia fantastickú farbu a sú bohaté na vitamín C.
Naši fínski priatelia používajú zmiešanú rebarboru s jahodami, egreše s ostružinami, a jablká na varenie s jarabinou alebo malinami.
 

 

Kliknite na Parné odšťavovače pre pozretie celej našej ponuky zariadení pre parné odšťavovanie ovocia.

Táto stránka používa cookies. Viac info

Prihlásenie