Ako zavárať ovocie a zeleninu
Je to upokojujúce dozvedieť sa, že babičkine staré pravidlá pre zaváranie sa nezmenili v priebehu času. Zaváranie znamená sterilizáciu jedla v špeciálnych sklenených nádobach bez použitia akýchkoľvek chemických látok.
Naše pasterizátory z nerezovej ocele a smaltu môžu byť tiež použité ako automatické zaváracie kanvice. Generujú teplo, ktoré zabíja baktérie v potravinách, ktoré majú byť konzervované, zatiaľ čo v rovnakej dobe vzniká vákuum, ktoré hermeticky uzatvára sklenený pohár a zabraňuje kontaminácii . Väčšina baktérií, ktoré spôsobujú kazivosť potravín, sú zničené pri teplotách v rozmedzí od 74 º C/165 º F až 100 ° C / 212 ° F po stanovenú dobu. Doba a teplota zavárania sa líši v závislosti na kyslosti potravín.
Tento systém zavarovacej kanvice prešiel po ceste vývoja od čias Babičky až do dnešných dní aby proces zjednodušil a zefektívnil. Pri použití zaváracích pohárov v kombinácii s gumovým tesnením , pasterizátor (zaváracia konvica s termostatom kontrolným a automatickým časovým spínačom), zabezpečí, že potraviny sú riadne sterilizované. Úplné pokyny sú dodávané s daným výrobkom.
Zavárané potraviny by mali byť skladované v suchom, chladnom a tmavom mieste, aby sa zabránilo state farby a mali by byť zkonzumované počas roku v ktotom boli vyrobené.