Príprava ovocia

Výber a umytie jabĺk

 

Jablká je nutné pred spracovaním dôkladne umyť od zvyškov hrubej špiny (hliny) a odstrániť zhnité plody alebo ich časti. Nie je potrebné odstraňovať šupky, škvrny, stopky ani jadierka, na spracovanie sa jednoducho používajú celé plody. Vhodné sú jablká akéhokoľvek druhu. Veľkosť plodov nie je dôležitá, ale z malých jabĺk sa všeobecne predpokladá menšia výťažnosť ovocnej šťavy ako z veľkých šťavnatých plodov.

 

Farmárik odporúča pri výrobe muštov použiť stohovateľný plastový kôš do, ktorého sa nasypú jablká. Následne sa ponoria do vane vyrobenej z potravinárskeho plastu, ktorá je umiestnená na podstavci a jablká sa v nej umyjú. Nasledne sa kôš s jablkami vytiahne z vody a nechá sa odtiecť. Takto pripravené jablká sa následne nasypú do drviča na ovocie. 

 

Takýmto postupom sa zabezpečí zrýchlenie manipulácie s jablkami.

 

Tu nájdete ponuku nášho kompletného vybavenia pre mytie ovocia.

 

Pre pokračovanie kliknite na Drvenie.

 

 

 

Ochutnajte mušty

od Farmárika :)

Muštáreň a sušiareň ovocia Farmárik

Bolex, s.r.o.

Bolešov 448
018 53 Bolešov
Slovenská republika

info@farmarik.sk
0948 122 561 

 www.bolex.sk

 

  

 

Zariadenia pre

profesionálnych výrobcov

ssl

 

 

Táto stránka používa cookies. Viac info

Prihlásenie