Návod pre začínajúcich výrobcov piva

Návod na varenie piva z mladinových koncentrátov

  1. Prečítajte si inštrukcie a zoznámte sa s vybavením a ingredienciami.
  2. Umyte a sterilizujte vybavenie a to aj v prípade, že je nové.
  3. Otvorte plechovku a zohrievajte ju po dobu cca 10 minút v hrnci, ponorenú vo vode kým sa obsah nepremení na tekutinu.
  4. Nalejte obsah plechovky do fermentačnej nádoby, vypláchnite plechovu s cca 1l vlažnej vody a pridajte do fermentačnej nádoby.
  5. Rozpustite potrebné množstvo cukru v 2l horúcej vody a zamiešajte do extraktu vo fermentačnej nádobe. Doplňte požadované množstvo vody a miešajte až kým sa obsah neochladí na 20°C.
  6. Rozpustite kvasinky v 150ml vlažnej (25°C) vody vo vysterilizovanom pohári, zamiešajte a pridajte do fermenatačnej nádoby.
  7. Nechajte pripravený obsah fermentačnej nádrže vykvasiť pri izbovej teplote po dobu 7-10 dní.
  8. Keď už neuvidíte žiadnu aktivitu (bublanie) v kvasnej zátke, odmerajte hustotu vykvaseného piva s hydrometrom.
  9. Prelejte opatrne pivo z fermentačnej nádrže do ďalšej nádrže a nechajte ho dozrievať pri nižšej teplote (max 20°C, vhodnejšie pri nižšej teplote) po dobu 2-4 týždňov.
  10. Naplňte do fliaš alebo mini kegov, pridajte potrebné množstvo cukru na dodatočnú fermenatáciu a starostlivo zamiešajte.
  11. Teraz prichádza tá najťažšia časť celého procesu - vyčkajte po dobu 6-8 týždňov kým pivo dozreje.
  12. Pozvite priateľov a užite si s nimi Vaše doma vyrobené pivo.

 

 

 

Obrazový návod

 

 

 

Ochutnajte mušty

od Farmárika :)

Muštáreň a sušiareň ovocia Farmárik

Bolex, s.r.o.

Bolešov 448
018 53 Bolešov
Slovenská republika

info@farmarik.sk
0948 122 561 

 www.bolex.sk

 

  

 

Zariadenia pre

profesionálnych výrobcov

ssl

 

 

Táto stránka používa cookies. Viac info

Prihlásenie