Jablčný džús, mušt

Domáca výroba jablčnej šťavy

Príprava šťavy z domácich jabĺk je jedným z najzaužívanejších spôsobov zúžitkovania prebytku jabĺk v danej sezóne. Väčšina ovocinárov dôverne pozná sezónny problém využitia nadbytočného množstva jabĺk. Pohľad na plnú mrazničku jablkového pyré, zase ďalší jablkový koláč alebo hnijúce a scvrkávajúce sa jablká nie je práve najuspokojivejší. Odpoveďou na tento problém môže byť jednoduché muštovacie zariadenie, ktoré využívajú jednotlivci aj firmy po celom svete. Jednoduchým spôsobom muštovania vám pomôže zúžitkovať nadbytočné jablká až so 70%-nou výťažnosťou a vás a vašu rodinu odmení litrami čerstvo vylisovanej jablkovej šťavy, ktorá je určená k priamej spotrebe, ale aj k dlhodobému skladovaniu, prípadne na výrobu alkoholického nápoja.

Čerstvá domáca vylisovaná šťava chutí oveľa lepšie ako väčšina priemyselne vyrábaných jablkových džúsov z koncentrátov. Ten rozdiel uvidíte a ochutnáte ihneď. Jablká môžu vyjadriť toľko rozmedzí chutí ako víno a je radosť experimentovať s rôznymi druhmi a vytvárať ich zmesi. Nájdete v tom zaľúbenie vy aj vaša rodina. Šťava z vlastných domácich jabĺk je ideálna pre tých, ktorí sa obávajú zvyškov chemických postrekov, vy budete najlepšie vedieť, z čoho je vyrobená vaša šťava.

 

Prihlásenie

Táto stránka používa cookies. Viac info