Ako si vyrobiť džem
Ako si vyrobiť džem
Delikátne džemy môžu byť vyrobené pomocou našich parných odšťavovačov, ktoré extrahujú šťavu z ovocia parou. Skoncujte s chaotickým, pomalým scedzovacím spôsobom odšťavovania!
ODŠŤAVŇOVANIE parou je ideálne pre ríbezle (čierne ríbezle, červené ríbezle a biele ríbezle), pre tvrdé ovocie, ako dule, a plody ako čučoriedky, maliny, ostružiny a bazy. Šetrné varenie pomocou horúcej pary zvyšuje chuť všetkých týchto ovocných plodov.
Odšťavujte ovocie, napr. dule, trnky, alebo slivky, atď pomocou pary. Výťažnosť šťavy je potom potrebné zmerať a preliať ju do varny na džemy, alebo využite spodnú časť nášho odšťavovača, ktorý je ideálny pre tento účel. Pridajte cukor podľa vášho receptu a varte, kým dosiahnete nadstaveného bodu. Nalejte do čistých, teplých pohárov a hneď uzavrite.
Aj výroba džemov s bylinkami je celkom jednoduchá. Vyrobíte si ich pridaním bylín podľa vlastného výberu, napr mäty, estragónu, tymiánu, rozmarínu alebo šalvie, počas procesu varenia. Ak chcete, aby vaše džemy boli číre, potom treba zviazať bylinky do mušelínu a nechať ich vylúhovať v priebehu varenia, alternatívne byliny môžu byť jemne nasekané do džemu pre slzičkový efekt.
Kliknite na Parné odšťavovače pre pozretie celej našej ponuky zariadení pre parné odšťavovanie ovocia.