Ako si vyrobiť džem

Ako si vyrobiť džem

 

Delikátne džemy môžu byť vyrobené pomocou našich parných odšťavovačov, ktoré extrahujú šťavu z ovocia  parou. Skoncujte s chaotickým, pomalým scedzovacím spôsobom odšťavovania!

ODŠŤAVŇOVANIE parou je ideálne pre ríbezle (čierne ríbezle, červené ríbezle a biele ríbezle), pre tvrdé ovocie, ako dule, a plody ako čučoriedky, maliny, ostružiny a bazy. Šetrné varenie pomocou horúcej pary zvyšuje chuť všetkých týchto ovocných plodov.
 

Odšťavujte ovocie, napr. dule, trnky, alebo slivky, atď pomocou pary. Výťažnosť šťavy je potom potrebné zmerať a preliať ju do varny na džemy, alebo využite spodnú časť nášho odšťavovača, ktorý je ideálny pre tento účel. Pridajte cukor podľa vášho receptu a varte, kým  dosiahnete nadstaveného bodu. Nalejte do čistých, teplých pohárov a hneď uzavrite.

Aj výroba džemov s bylinkami je celkom jednoduchá. Vyrobíte si ich pridaním bylín podľa vlastného výberu, napr mäty, estragónu, tymiánu, rozmarínu alebo šalvie, počas procesu varenia. Ak chcete, aby vaše džemy boli číre, potom treba zviazať bylinky do mušelínu a nechať ich vylúhovať v priebehu varenia, alternatívne byliny môžu byť jemne nasekané do džemu pre slzičkový efekt.

 

Kliknite na Parné odšťavovače pre pozretie celej našej ponuky zariadení pre parné odšťavovanie ovocia.

 

 

 

 

Ochutnajte mušty

od Farmárika :)

Muštáreň a sušiareň ovocia Farmárik

Bolex, s.r.o.

Bolešov 448
018 53 Bolešov
Slovenská republika

info@farmarik.sk
0948 122 561 

 www.bolex.sk

 

  

 

Zariadenia pre

profesionálnych výrobcov

ssl

 

 

Táto stránka používa cookies. Viac info

Prihlásenie