Syridlo Fromase® 220 TL  100 ml

NOVINKA

Syridlo Fromase® 220 TL 100 ml

Hodnotenie

4.46/5 (115x)

Tekuté syridlo vhodné na výrobu rôznych druhov syrov z kravského, ovčieho i kozieho mlieka. Krajina pôvodu Francúzsko.Výrobca syridla VLM Čítajte viac

SKLADOM - Expedujeme do 48 hodín (38 ks)

Doručíme dňa: Streda 6.12.2023

3 €

quatro kalkulačka

Skladové číslo: 2004017

Popis

Balenie:
plastová fľaška s objemom 0,10 l
Skladovanie a trvanlivosť:
pri dodržaní skladovacích podmienok (teplota 4-8 °C) je trvanlivosť najmenej 12 mesiacov od dátumu výroby uvedeného na obale
Zloženie:
mikrobiálne tekuté syridlo identické chymozínu z teľacích žalúdkov, aktivita 220 IMCU/ml; čistá svetlohnedá alebo žltohnedá kvapalina (neprifarbovaná), konzervovaná chloridom sodným, neobsahuje GMO
Odporúčané dávkovanie:
1,5 - 3,0 ml/10 l kravského, kozieho mlieka; 5 ml/10 l ovčieho mlieka

Aplikácia tekutého syridla pri výrobe čerstvého (hrudkového) syra:

tepelné ošetrenie (pasterizácia) mlieka - na výrobu kvalitného syra je potrebné použiť tepelne ošetrené (pasterizované) mlieko pri teplote ošetrenia cca 72-75 °C, po dobu 1-2 minút
prídavok mliekarenskej kultúry, syrenie mlieka - po tepelnom ošetrení sa mlieko ochladí na teplotu syrenia 30-40 °C (závisí od druhu syra), pridá sa najskôr mliekarenská smotanová kultúra (v dávkovaní pre príslušné množstvo spracovávaného mlieka), následne sa pridá syridlo v množstve 1,5 - 3,0 ml/10 litrov kravského a kozieho mlieka, resp. cca 5 ml/10 litrov ovčieho mlieka (dávkovanie syridla závisí tiež od kvality mlieka a jeho kyslosti; pri použití väčšej dávky syridla sa mlieko síce rýchlejšie zrazí, ale syr môže byť horký); syridlo je silné, preto sa pred použitím zriedi studenou pitnou vodou v pomere asi 1 : 10; pri vyššie uvedených dávkach syridla by sa malo mlieko začať zrážať cca o 15 minút
spracovanie syreniny - mlieko je potrebné nechať v kľude zrážať (až do vytuženia) 30-40 minút, pokiaľ nevznikne tuhá syrová zrazenina, ktorú potom ostrým nožom pokrájame na kocky o veľkosti cca 1 x 1 cm; po pokrájaní sa syrenina nechá cca 10 minút postáť; po vystúpení srvátky na povrch sa syrenina pokrája na syrové zrno, ktoré sa s malými prestávkami mieša 30-60 minút
formovanie syrového zrna - následne sa syrové zrno zleje do plachetky alebo do perforovanej formy (pokiaľ sa syr dáva do formy, forma sa musí viackrát otáčať)
prekysávanie syra - syr sa nechá prekysnúť pri izbovej teplote (teplota by nemala byť nižšia ako 20 °C) do druhého dňa
ďalšie spracovanie syra - prekysnutý syr sa môže osoliť, okoreniť, ďalej ho možno spracovať parením (parením syrového cesta v horúcej vode o teplote 75-85 °C, s následným solením v soľnom roztoku), údením, použiť ako surovinu pri výrobe bryndze a pod.

Diskusia 0

Žiadne komentáre

Nový komentár

Hodnotenie 0

Hodnotenie produktu

4.46/5

Pridať

Žiadne komentáre

Syridlo Fromase® 220 TL  100 ml
Syridlo Fromase® 220 TL 100 ml

3 €

Nová otázka k produktu

Kontrolný kód

i

Nový komentár

Kontrolný kód

i

Alternatívne produkty

Predvoľby súkromia
Cookies používame na zlepšenie vašej návštevy tejto webovej stránky, analýzu jej výkonnosti a zhromažďovanie údajov o jej používaní. Na tento účel môžeme použiť nástroje a služby tretích strán a zhromaždené údaje sa môžu preniesť k partnerom v EÚ, USA alebo iných krajinách. Kliknutím na „Prijať všetky cookies“ vyjadrujete svoj súhlas s týmto spracovaním. Nižšie môžete nájsť podrobné informácie alebo upraviť svoje preferencie.

Zásady ochrany osobných údajov

Ukázať podrobnosti
Naša webová stránka ukladá údaje na vašom zariadení (súbory cookie a úložiská prehliadača) na identifikáciu vašej relácie a dosiahnutie základnej funkčnosti platformy, zážitku z prehliadania a zabezpečenia.
Môžeme ukladať údaje na vašom zariadení (súbory cookie a úložiská prehliadača), aby sme mohli poskytovať doplnkové funkcie, ktoré zlepšujú váš zážitok z prehliadania, ukladať niektoré z vašich preferencií bez toho, aby ste mali používateľský účet alebo bez prihlásenia, používať skripty a/alebo zdroje tretích strán, widgety atď.
Používanie analytických nástrojov nám umožňuje lepšie porozumieť potrebám našich návštevníkov a tomu, ako používajú našu stránku. Môžeme použiť nástroje prvej alebo tretej strany na sledovanie alebo zaznamenávanie vášho prehliadania našej webovej stránky, na analýzu nástrojov alebo komponentov, s ktorými ste interagovali alebo ste ich používali, zaznamenávanie udalostí konverzií a podobne.
Môžeme používať súbory cookie a nástroje tretích strán na zlepšenie ponuky produktov a/alebo služieb našej alebo našich partnerov, jej relevantnosti pre vás na základe produktov alebo stránok, ktoré ste navštívili na tejto webovej stránke alebo na iných webových stránkach.
Táto stránka je chránená programom reCAPTCHA a spoločnosťou Google. Platia Pravidlá ochrany osobných údajov a Zmluvné podmienky.
Produkt bol vložený do košíku
Pokračovať v nákupe Objednať