Recepty na domácu výrobu víny, piva, syrov, likérov, destilátov a mnoho ďaľšieho
Recepty
Máte nejaké zaujímavé recepty, skúsenosti, zlepšováky z oblasti výroby piva, vína, syrov, likérov, destilátov a mnoho ďalšieho, o ktoré by ste sa radi podelili? Zverejnite ich na našich stránkach a to zadaním do našej knihy návštev alebo nám ich pošlite emailom. Postupne s ich pribúdaním ich roztriedime do jednotlivých kategórií.
S pozdravom,
Tím Farmárika
Vložiť príspevok do Knihy návštev
Jablčný punč s korením Zloženie 2l domáceho jablkového muštu 6 tyčiniek sladkého drievka, 6 klinčekov, badyán, muškátový oriešok, zázvor najemno nasekaný 2 jablká nakrájané na tenké plátky 2 pomaranče nakrájané na tenké plátky Šťava z 2 citrónov Postup Jablkový mušt a korenie dáme do hrnca, privedieme do varu a na miernom ohni varíme asi 20 minút (pokiaľ sa korenie nevyluhuje). Na konci varenia pridáme šťavu z citrónov a plátky z jabĺk a pomarančov. Dobrú chuť! „Somerset Cider“ bochník (podľa originálneho receptu pochádzajúceho z oblasti Somerset na juhovýchode Anglicka) Zloženie 350g mix sušeného ovocia 250ml jablčného muštu 300g polohrubej múky 1 prášok do pečiva 50g vlašských orechov (nakrájané) 170g hnedého cukru 2 vajcia Postup 1./ Ovocie zalajeme muštom a necháme cez noc namočené. 2./ Ovocie a jablčný mušt dáme do hrnca, privedieme do varu a necháme vychladnúť 3./ Zmiešame múku, cukor a orechy 4./ Pridáme vajcia a zmes sušeného ovocia s muštom. Dobre premiešame 5./ Zmes nalejeme do formy na pečenie. Pečieme pri teplote 180 ° C asi 30 minút 6./ Znížime teplotu na 170 ° C a pečieme ďalších 30 až 45 minút, kým nie je bochník tuhý a dozlatista upečený 7./ Necháme vychladnúť, koláč môžeme pred podávaním pocukriť, ozdobiť cukrovou alebo čokoládovou polevou. Dobrú chuť!