Octová kultúra 100ml

Octová kultúra 100ml

Hodnotenie produktu: 5/5 (6x)

Vaše hodnotenie:

Na prípravu vínneho octu, jablčného octu atď.

12,90 € s DPH

quatro kalkulačka

Skladové číslo: 122.001.1

Dostupnosť: Do 7 až 14 dní

Od vína po ocot
Prírodný ocot sa môže vyrábať len z alkoholických nápojov, ako je jablčné víno-cider, víno alebo ovocné vína. Ocot je tvorený octovými baktériami z alkoholu. Vína musia byť ľahké alebo mierne octové a nemajú vysoký obsah alkoholu (skôr nie viac ako 8 až 10 ABV, prípadne tenké).
Keďže siričitan oslabuje octovú baktériu a tým spomaľuje svoju prácu, neodporúčame používať vína, ktoré sú silno sulfátované. Vína musia byť suché, pretože octové baktérie transformujú zvyškové cukry na nežiaduce vedľajšie produkty.
Ak chcete získať vysoko kvalitný ocot, odporúčame pasterizovať víno tak, že ho necháme pri teplote 60 ° C asi 10 minút. To zabíja nežiaduce mikroorganizmy. Pri vyššej teplote sa alkohol odparí.
Víno ochlaďte na 30 ° C po pasterizácii pred pridaním kultúry octu. Acetické baktérie dobre teplo a pracujú najlepšie pri teplote 30 ° C. Vyššie teploty ich zabijú a pri nižších teplotách sa stanú neaktívnymi

pozor:

Nikdy neprodukujte ocot na tom istom mieste, kde víno kvasí.
Pri výrobe octu môžete používať vína, ktoré sú už ovplyvnené octovými baktériami. Ale použitím ťažko infikovaných vín je možnosť vzniku ďalších vyšších infekcií. To môže byť veľmi škodlivé pre chuť a vôňu vášho octu. Nikdy nemôžete získať jemný produkt tým, že začnete so zlým produktom.

Dĺžka balenia: 10,3 cm
Šírka balenia: 4,6 cm
Výška balenia: 4,6 cm
Hmotnosť balenia: 0,1 kg

Nový komentár

Kontrolný kód

i

* (Povinné)

Nová otázka k produktu

Kontrolný kód

i

* (Povinné)

Objednajte si rezanú kapustu

Rezanie kapusty

Predvoľby súkromia
Cookies používame na zlepšenie vašej návštevy tejto webovej stránky, analýzu jej výkonnosti a zhromažďovanie údajov o jej používaní. Na tento účel môžeme použiť nástroje a služby tretích strán a zhromaždené údaje sa môžu preniesť k partnerom v EÚ, USA alebo iných krajinách. Kliknutím na „Prijať všetky cookies“ vyjadrujete svoj súhlas s týmto spracovaním. Nižšie môžete nájsť podrobné informácie alebo upraviť svoje preferencie.

Zásady ochrany osobných údajov

Ukázať podrobnosti
Naša webová stránka ukladá údaje na vašom zariadení (súbory cookie a úložiská prehliadača) na identifikáciu vašej relácie a dosiahnutie základnej funkčnosti platformy, zážitku z prehliadania a zabezpečenia.
Môžeme ukladať údaje na vašom zariadení (súbory cookie a úložiská prehliadača), aby sme mohli poskytovať doplnkové funkcie, ktoré zlepšujú váš zážitok z prehliadania, ukladať niektoré z vašich preferencií bez toho, aby ste mali používateľský účet alebo bez prihlásenia, používať skripty a/alebo zdroje tretích strán, widgety atď.
Používanie analytických nástrojov nám umožňuje lepšie porozumieť potrebám našich návštevníkov a tomu, ako používajú našu stránku. Môžeme použiť nástroje prvej alebo tretej strany na sledovanie alebo zaznamenávanie vášho prehliadania našej webovej stránky, na analýzu nástrojov alebo komponentov, s ktorými ste interagovali alebo ste ich používali, zaznamenávanie udalostí konverzií a podobne.
Môžeme používať súbory cookie a nástroje tretích strán na zlepšenie ponuky produktov a/alebo služieb našej alebo našich partnerov, jej relevantnosti pre vás na základe produktov alebo stránok, ktoré ste navštívili na tejto webovej stránke alebo na iných webových stránkach.
Táto stránka je chránená programom reCAPTCHA a spoločnosťou Google. Platia Pravidlá ochrany osobných údajov a Zmluvné podmienky.