Od vína po ocot
Prírodný ocot sa môže vyrábať len z alkoholických nápojov, ako je jablčné víno-cider, víno alebo ovocné vína. Ocot je tvorený octovými baktériami z alkoholu. Vína musia byť ľahké alebo mierne octové a nemajú vysoký obsah alkoholu (skôr nie viac ako 8 až 10 ABV, prípadne tenké).
Keďže siričitan oslabuje octovú baktériu a tým spomaľuje svoju prácu, neodporúčame používať vína, ktoré sú silno sulfátované. Vína musia byť suché, pretože octové baktérie transformujú zvyškové cukry na nežiaduce vedľajšie produkty.
Ak chcete získať vysoko kvalitný ocot, odporúčame pasterizovať víno tak, že ho necháme pri teplote 60 ° C asi 10 minút. To zabíja nežiaduce mikroorganizmy. Pri vyššej teplote sa alkohol odparí.
Víno ochlaďte na 30 ° C po pasterizácii pred pridaním kultúry octu. Acetické baktérie dobre teplo a pracujú najlepšie pri teplote 30 ° C. Vyššie teploty ich zabijú a pri nižších teplotách sa stanú neaktívnymi
pozor:
Nikdy neprodukujte ocot na tom istom mieste, kde víno kvasí.
Pri výrobe octu môžete používať vína, ktoré sú už ovplyvnené octovými baktériami. Ale použitím ťažko infikovaných vín je možnosť vzniku ďalších vyšších infekcií. To môže byť veľmi škodlivé pre chuť a vôňu vášho octu. Nikdy nemôžete získať jemný produkt tým, že začnete so zlým produktom.
Doplnkové informácie
Kategória: | Ocot |
Dĺžka balenia: | 10,3 cm |
Šírka balenia: | 4,6 cm |
Výška balenia: | 4,6 cm |
Hmotnosť balenia: | 0,1 kg |
Žiadne komentáre
Žiadne komentáre

12,90 €
Nový komentár