Menu
Fromase® 10 Tabliet - 1 plát

NOVINKA

Fromase® 10 Tabliet - 1 plát

Hodnotenie

4.73/5 (11x)

Syridlové tablety na syrenie mlieka, 1tableta na syrenie až 50 litrov mlieka, vhodné na výrobu rôznych druhov syrov z kravského, ovčieho a kozieho mlieka. Krajina pôvodu Francúzsko. Čítajte viac

SKLADOM v externom sklade - Expedujeme do 3 až 5 dní

7 €

quatro kalkulačka

Skladové číslo: 2004018

Popis

Aplikácia syridlovej tablety pri výrobe čerstvého (hrudkového) syra:

  • tepelné ošetrenie (pasterizácia) mlieka - na výrobu kvalitného syra je potrebné použiť tepelne ošetrené (pasterizované) mlieko pri teplote ošetrenia cca 72-75 °C, po dobu 1-2 minút
  • príprava syridlového roztoku - 1 syridlovú tabletu rozpustiť v pohári so studenou pitnou vodou (cca 1 dcl), roztok nechať postáť cca 20 minút; 1 tableta je určená na zrážanie až 50 litrov mlieka (možnosť delenia tablety na menšie časti pri spracovní menšieho množstva mlieka)
  • prídavok mliekarenskej kultúry, syrenie mlieka - po tepelnom ošetrení sa mlieko ochladí na teplotu syrenia 30-40 °C (závisí od druhu syra), pridá sa najskôr mliekarenská smotanová kultúra (v dávkovaní pre príslušné množstvo spracovávaného mlieka), potom pridať do mlieka pripravený syridlový roztok, dobre rozmiešať
  • spracovanie syreniny - mlieko je potrebné nechať v kľude zrážať (až do vytuženia) cca 40 minút, pokiaľ nevznikne tuhá syrová zrazenina, ktorú potom ostrým nožom pokrájame na kocky o veľkosti cca 1 x 1 cm; po pokrájaní sa syrenina nechá cca 10 minút postáť; po vystúpení srvátky na povrch sa syrenina pokrája na syrové zrno, ktoré sa s malými prestávkami mieša 30-60 minút
  • formovanie syrového zrna - následne sa syrové zrno zleje do plachetky alebo do perforovanej formy (pokiaľ sa syr dáva do formy, forma sa musí viackrát otáčať)
  • prekysávanie syra - syr sa nechá prekysnúť pri izbovej teplote (teplota by nemala byť nižšia ako 20 °C) do druhého dňa
  • ďalšie spracovanie syra - prekysnutý syr sa môže osoliť, okoreniť, ďalej ho možno spracovať parením (parením syrového cesta v horúcej vode o teplote 75-85 °C, s následným solením v soľnom roztoku), údením, použiť ako surovinu pri výrobe bryndze a pod.

Balenie: 1 plát obsahuje 10 ks tabliet


Skladovanie a trvanlivosť:pri dodržaní skladovacích podmienok (teplota 4-20 °C) je trvanlivosť tabliet najmenej 24 mesiacov od dátumu výroby

Zloženie:enzýmový koncentrát, mikrokryštalická celulóza, stearán horečnatý, chlorid sodný, sodný škrobový gykolát. Neobsahuje žiadne alergény podľa legislatívy EÚ. Vhodné aj pre vegetariánov a vegánov. Produkt je v súlade so všeobecnými špecifikáciami pre potravinárske enzýmy, ktoré sa týkajú ťažkých kovov a mikrobiologických vlastností. Neobsahuje GMO.

Špecifikácia:tableta obsahuje enzým endopeptidázu - proteáza, zrážacie enzýmy sú pripravené zo špeciálneho mikrobiálneho kmeňa Rhizomucor miehei, ktorý nie je GMO pôvodu

Farba:šedo biela až smotanová (sfarbenie sa môže meniť v závislosti od výrobnej šarže)

Diskusia 0

Žiadne komentáre

Nový komentár

Hodnotenie 0

Hodnotenie produktu

4.73/5

Pridať

Žiadne komentáre

Fromase® 10 Tabliet - 1 plát
Fromase® 10 Tabliet - 1 plát

7 €

Alternatívne produkty

Nová otázka k produktu

Kontrolný kód

i

Nový komentár

Kontrolný kód

i

Predvoľby súkromia
Cookies používame na zlepšenie vašej návštevy tejto webovej stránky, analýzu jej výkonnosti a zhromažďovanie údajov o jej používaní. Na tento účel môžeme použiť nástroje a služby tretích strán a zhromaždené údaje sa môžu preniesť k partnerom v EÚ, USA alebo iných krajinách. Kliknutím na „Prijať všetky cookies“ vyjadrujete svoj súhlas s týmto spracovaním. Nižšie môžete nájsť podrobné informácie alebo upraviť svoje preferencie.

Zásady ochrany osobných údajov

Ukázať podrobnosti
Táto stránka je chránená programom reCAPTCHA a spoločnosťou Google. Platia Pravidlá ochrany osobných údajov a Zmluvné podmienky.
Produkt bol vložený do košíku
Pokračovať v nákupe Objednať